Contentmarketing

Met content marketing zorg je ervoor dat relevante bezoekers jouw website kunnen vinden. Een goede contentstrategie levert meetbare resultaten op zoals meer merkbekendheid, engagement en verkoop. Als content marketing bureau, vervullen we voor veel van onze klanten een adviserende rol in hun content strategie.

Waarom is content marketing belangrijk?

Een goede contentstrategie omvat meer dan informatie zenden en je eigen producten aanprijzen. De essentie van goede content is het aanbieden van waardevolle informatie waarmee je gebruikers helpt een betere keuze te maken of meer uit jouw product of dienst te halen. 

Content is koning wordt vaak gezegd. En wij sluiten ons (deels) aan bij deze visie. Zij het met wat nuance. Met de juiste boodschap zorg je ervoor dat er een duurzame relatie ontstaat tussen jou en de websitebezoeker. Content marketing is een vorm van strategische marketing waarbij het bieden van relevante informatie centraal staat. Het vakgebied richt zich op zowel het creëren van de content als het verspreiden ervan. Een goede contentstrategie richt zich op het produceren en aan de man brengen van content die relevant en bruikbaar is en meerwaarde levert. Deze relatie is wederkerig: de websitebezoeker vindt precies datgene waar hij naar zoekt en op zijn beurt realiseert de bezoeker de doelen het bedrijf. Plan vrijblijvend een afspraak met Jane de Ridder in.

Plan een afspraak met Jane
Neem vrijblijvend contact met ons op

Meer online groei?

Onze specialisten maken graag een gratis analyse, om te kijken waar de kansen liggen.

vraag hier de analyse aan

Onze aanpak

Bij Zeo helpen we onze klanten bij het opzetten en uitvoeren van de content marketing strategie. Onze propositie is helder: onze content marketeers analyseren en bedenken een content strategie die meetbare resultaten realiseert voor onze klanten. We optimaliseren de huidige content en onderzoeken een keyword gap. Oftewel: de content waar je wel op gevonden hoort te worden, maar momenteel nog onvolledig wordt benut. 

Als content marketing bureau weten we als geen ander hoe we de content in de gehele customer journey kunnen optimaliseren. Op deze manier worden klantrelaties versterkt en verdienen alle investeringen zichzelf terug. Essentieel is dat alles gemeten wordt, zodat later kan worden geëvalueerd wat de draagkracht is. Content marketing is een fundamenteel onderdeel van de marketingmix van een merk. Door content marketing samen te voegen met bijvoorbeeld social campagnes en conversieoptimalisatie, wordt het meeste resultaat behaald. 

Klantcase

Een succesvolle content strategie

Voor onze klant Globosign hebben we recentelijk een succesvol content marketingplan opgezet en begeleid.

Mac_04

Nadat we eerst een grondige analyse hadden gedaan van de verschillende websites en alle communicatie uitingen, zijn we gaan brainstormen over de ideale boodschap. Door goed te kijken naar gebruikersdata en deze te combineren met concrete adviezen en structurele begeleiding, is er 30% meer organisch verkeer (‘gratis verkeer”) gerealiseerd. De omzetwaarde van deze doelgroep was daarnaast met 150% gestegen. Op structurele basis helpen wij Globosign met de creatie van goede content en het verbeteren van het dialoog. Dit varieert van productpagina’s tot blogs tot migratie releases.

Ben je benieuwd of content marketing interessant kan zijn voor jouw bedrijf? Neem dan vrijblijvend contact op met Jane. Onze specialisten maken graag een gratis website-analyse om te kijken waar de conversie kansen liggen.

Plan een afspraak met Jane
Neem vrijblijvend contact op

Weten wat wij voor jou kunnen betekenen?

Nu contact opnemen met Jane