Nieuw venster op toekomst Glashandelonline

‘Snel en makkelijk glas bestellen’, is de pay-off van Glashandelonline.com. Het in Brabant gewortelde bedrijf verkoopt online glas op maat. Tot het aanbod behoren spiegels, dubbelglas en veiligheidsglas, maar ook grotere maatwerk glasproducten als douchecabines of glazen deuren.

 

Behalve glas op maat heeft Glashandelonline ook glasbeslag en andere gerelateerde producten in het assortiment, waaronder U-profielen, siliconenkit, spiegelophangsystemen en douchestrips. Veel van deze producten zijn direct uit voorraad leverbaar. Ze worden los binnen enkele werkdagen met de pakketdienst geleverd. Wie dit soort producten bij een ruit bestelt, krijgt alles in één keer bezorgd om de verzendkosten te drukken. 

Uitdaging

Glashandelonline.com, het vlaggenschip van eigenaar De Voordelige Groep, werd groot op Magento 1. Eind 2018 maakte Magento bekend medio juni 2020 te stoppen met de ondersteuning van die e-commerce software. Dat stelde Glashandelonline voor de keuze om over te stappen op Magento 2, dat is gebouwd op een ander framework, of om op een ander platform verder te gaan.

Glashandelonline_design
Online omzet 2020

+28%

Online omzet 2021 (prognose)

+33%

Aanpak

De Voordelige Groep wilde een nieuw venster op de toekomst creëren. Om tot een platformkeuze te komen ging het bedrijf het gesprek aan met Zeo, dat al jaren online marketingactiviteiten verzorgde voor Glashandelonline.com en zustersites. Besloten werd om Glashandelonline.com en Glasopmaat.be over te zetten op Shopware 6. Sinds kort draaien de sites op dit headless e-commerce platform van Duitse makelij.

Techniek

  • Magento 1 -> Shopware 6
  • Google Ads
  • SEO
  • CRO
  • Social media advertising

"Snel en makkelijk glas bestellen"

Techniek

Zeo gebruikt veel verschillende online marketingtechnieken om Glashandelonline.com, Glasopmaat.be, Devoordeligegroep.nl en Douchestriponline.com onder de aandacht te brengen. Er is geïnvesteerd in zowel de betaalde als organische vindbaarheid in Google en Bing, daarnaast is ingezet op Facebook advertising en is de conversie van de verschillende sites geoptimaliseerd. In 2021 heeft Zeo de replatforming van Magento 1 naar Shopware 6 begeleid.

Plan een afspraak
MEER WETEN OVER ONZE DIENSTEN?

Weten wat Zeo voor jou kan betekenen?

Nu contact opnemen
klantcase-image

Resultaat

Zeo heeft de afgelopen jaren veel bij kunnen dragen aan de groei van Glashandelonline.com en andere sites van De Voordelige Groep. Het rendement van de online marketingactiviteiten ging met het jaar omhoog. In 2020 resulteerde dit in een online omzetstijging van 28%, eind 2021 ligt het jaarlijkse groeicijfer op 33%.

Plan een afspraak

Ons werk

Simon Lévelt

Bekijk de klantcase

Warmteservice

Bekijk de klantcase