Linkbuilding

Linkbuilding is een krachtige methode om een website hoger in de zoekresultaten te krijgen. Het omvat het vergaren van links van derden websites naar je eigen website. Het draait hierbij om de kwaliteit van de link en de relevantie van de inhoud. Met een professionele linkbuilding strategie zorg je dat de autoriteit van je website wordt vergroot. Het is een strategie die veel vruchten afwerpt op de lange termijn. 

Onze aanpak

Het voordeel van linkbuilding is tweeledig: enerzijds krijg je met linkbuilding waardes mee van het andere domein naar jouw domein. Anderzijds creëer je relevant verkeer.

Wanneer we een linkbuilding strategie uitwerken dan kijken we eerst goed naar de markt en de huidige links (backlinks). Wanneer onze klanten voor het eerst bij ons komen met een linkbuilding verzoek, dan heeft de website vaak honderden dan wel duizenden slechte (toxic) links. Deze linkjes komen van websites met een hoog spam gehalte en hebben een negatief invloed op de organische vindbaarheid. Hier heb je niet altijd invloed op. Maar gelukkig kun je er wel voor zorgen dat het geen nadelig effect heeft op de organische posities. 

Als we de links hebben gefilterd en we zeker weten dat er alleen kwalitatieve backlinks zijn, beginnen we met het actief vergaren van links. Dit doen we niet met het sturen van honderden weinig unieke mails naar nog minder unieke websites. Dit doen we door de leveranciers in kaart te brengen, succesvolle samenwerkingen op te zetten en bijvoorbeeld kwalitatieve blogs te schrijven op online kennisdeling platformen zoals Frankwatching of Emerce.  

Benieuwd of linkbuilding een goede aanvulling kan zijn op jouw online strategie? Bij Zeo hebben we veel ervaring met het opzetten en uitvoeren van effectieve linkbuilding strategieën. Neem vrijblijvend contact op met Jane zij helpt je graag.

Plan een afspraak met Jane

Meer online groei?

ONZE SPECIALISTEN MAKEN GRAAG EEN GRATIS ANALYSE, OM TE KIJKEN WAAR DE KANSEN LIGGEN

vraag hier de analyse aan

Waarom is een goede linkbuilding strategie belangrijk?

Wanneer wij als linkbuilding specialisten aan de slag gaan met linkbuilding, dan is dit altijd onderdeel van een groter pakket. Vaak is linkbuilding onderdeel van een SEO strategie om de organische vindbaarheid te vergroten. Door linkbuilding in te zetten samen met bijvoorbeeld content optimalisatie en conversieoptimalisatie, haal je het meeste rendement uit de online werkzaamheden en creëer je een natuurlijk profiel. Dit komt doordat de onderdelen elkaar versterken. Hierdoor is het succes vele malen groter dan wanneer je bijvoorbeeld alleen linkbuilding zou inzetten of website content schrijft zonder linkbuilding te gebruiken. 

Daarnaast kan slechte linkbuilding juist een negatief effect hebben. Dit is doodzonde van de gedane investeringen. Het negatieve effect kan tot wel jaren duren als het linkprofiel niet wordt verbeterd. 

Linkbuilding uitbesteden?

Benieuwd of linkbuilding een goede aanvulling kan zijn op jouw online strategie? Bij Zeo hebben we veel ervaring met het opzetten en uitvoeren van effectieve linkbuilding strategieën. Neem vrijblijvend contact op met Jane zij helpt je graag.

Plan een afspraak met Jane
Neem vrijblijvend contact op

Weten wat wij voor jou kunnen betekenen?

Nu contact opnemen met Jane