MKC Moto migratie

Recentelijk hebben we voor één van onze klanten een grootschalige website migratie begeleid. MKC Moto is de grootste motorkleding specialist van de Benelux. MKC heeft een showroom, outlet store en winkels in meerdere landen. Vanuit meerdere delen van Europa kunnen motorfanaten hun motorkleding en accessoires kopen via een van de webshops van MKC Moto. Dit is de overkoepelende organisatie van Motorkledingcenter NL, Motorkledingcenter BE, Jomamoto,com en Bike-expert.at. Het doel van deze migratie? Alle verschillende domeinen consolideren binnen een sterk nieuw internationaal domein: MKCmoto.com. 

 

Zeo heeft als marketingbureau de migratie voor MKC Moto in handen genomen. Van het opstellen van een migratieplan tot een gefaseerde en soepele migratie. Het resultaat? Een succesvolle migratie van de webshop zonder organische waarde of verkeer te verliezen.

De uitdaging

De grote uitdaging van deze migratie was het samenvoegen van verschillende websites uit meerdere landen. In de oude situatie waren er een viertal verschillende websites. De nieuwe situatie heeft er twee: motorkledingcenter.nl voor de Nederlandse bezoekers en MKCmoto.com voor de Franstalige, Belgisiche en Oostenrijkse bezoeker. De uitdaging zat met name in het feit dat gebruikers direct naar de juiste omgeving moeten worden gestuurd, afhankelijk van hun taal en locatie.

buiskoppelingshop_website

De oplossing

Planning

Een van de belangrijkste succesfactoren is een goede migratieplanning. Een goede voorbereiding is het halve werk zeggen ze, en dat kunnen wij zeker beamen. Ruim van tevoren hebben we een nulmeting gedaan en een analyse gemaakt van de websites en alle URLs die gemigreerd dienden te worden. Op basis hiervan hebben we een stappenplan gemaakt en een migratieteam samengesteld.

Het migratieteam 

Bij een migratie van deze omvang is het belangrijk om meerdere specialisten erbij te halen. Als eerste is een projectleider gekozen. De projectleider was verantwoordelijk voor het bewaken van de planning en te zorgen dat alles op schema liep. Daarnaast moet er veel geschakeld worden, bijvoorbeeld met de webdeveloper of de klant. Een tweetal SEO specialisten waren verantwoordelijk voor alle SEO checks en het opstellen van adviezen.

Gefaseerd migreren 

Door de verschillende domeinen gefaseerd te migreren konden eventuele bottlenecks vroegtijdig worden opgespoord en verholpen. Ook zorgde de gefaseerde migratie van verschillende domeinen voor een gestructureerd en stressvrije migratie. Servers raakten niet overbelast, en zoekmachines en gebruikers konden wennen aan de nieuwe omgeving.  

Gecombineerde aanpak: Social, SEO & SEA

Zeo is verantwoordelijk voor meerdere marketingkanalen van MKC. Hierdoor konden we de kanalen goed op elkaar afstemmen in combinatie met de website verhuizing. Denk hierbij aan een nieuwe zoekcampagne voor SEA, of een rebranding campagne op social. De multidisciplinaire aanpak zorgt ervoor dat de kanalen optimaal worden benut: er wordt meer rendement gehaald uit de gecombineerde aanpak.

Resultaten

28276 URL’ s gemigreerd
3 websites samengevoegd tot 1 website 
1 blije opdrachtgever 

Een nieuwe website die alle merken bundelt tot een krachtig merk met een uniforme branding: MKC Moto. De nieuwe website is gefaseerd overgegaan. Zo gingen domeinen uit verschillende landen stapsgewijs live zonder overlast voor website bezoekers. Daarnaast is er geen organische waarde verloren gegaan en is alle waarde overgegaan op het nieuwe domein. Hoewel het uiterlijk van de website er voor de (voorheen motorkledingcenter.be) bezoekers er nog hetzelfde uitzag, is er achter de schermen echter veel gebeurd.

Overweeg je jouw website te laten migreren in de nabije toekomst en zoek je nog een online marketingbureau wat jou daarin kan ondersteunen of samen met je kan sparren? 

Wil je meer weten over websites migraties in het algemeen? In deze blog leggen we uit wat website migraties precies zijn en waar je rekening mee moet houden.

Neem contact op met Jane